Doğal Işınlar Bizi Yaşlandırıyor

kırışıklık

Bir kamyon şoförünün bu şok edici görüntüsü aslında pek çok şeyi anlatıyor, 28 yıllık güneş hasarının yüzünüze ne yaptığını gözler önüne seriyor.

Kamyon penceresinden UV ışınlarına maruz kalan 69 yaşındaki kamyon şöförünün yüzünün sol tarafı, sağdakine oranla gözle görülür şekilde daha fazla hasar görmüş durumda. Bu demek oluyor ki Yaşlı bir kamyon şoförünün yüzü, güneşin güçlü ve tehlikeli UV ışınlarının cildin dokusunu yavaşça nasıl yok edebileceğini bizlere gösteriyor.

Yukarıda New England Tıp Dergisi tarafından yayınlanan resim, yaklaşık 30 yılını yolda geçiren 69 yaşında bir erkeğe ait.
Adamın yüzünün sol tarafı,aracın penceresinden UV ışınlarına maruz kalmış, ve kıyaslama yapıldığı vakit nispeten pürüzsüz olan sağ taraftan gözle görülür şekilde daha fazla hasar görmüş durumda olduğunu söyleyebiliriz.
Çalışmaya göre, sol taraf “dermatoheliosis'' olarak bilinen foto-hasarlı derinin Favre-Racouchot sendromu ile tutarlı” belirtileri olduğunu gösteriyor.
Yüzünün hasar görmüş tarafındaki deri, tek taraflı dermatoheliosis olarak bilinen bir işlemdir. UV ışınları cildin elastik liflerini yok ederek sürücünün yüz derisinde derin kırışıklıklarına neden olmuştur.
 UV ışınları cildin liflerini yok ederek derin kırışıklıklara neden olur.
UV ışınları cildin liflerini yok ederek derin kırışıklıklara neden olur.
 28 yıl kamyon şoförü olarak geçen adamın güneş kremi kullanmaya başlaması söylendi.
28 yıl kamyon şoförü olarak geçen adamın güneş kremi kullanmaya başlaması söylendi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cam pencerelerden ve bulutların arasından nüfuz edebilen ışınlar ayrıca DNA'yı parçalayarak ve toksisiteyi yönlendirerek cilt kanserine neden olur.
İsimsiz kamyon şoförünün topikal retinoidleri ve güneşten koruyucuları kullanmaya başlaması ve düzenli cilt kanseri kontrolleri yapması söylendi.
İngiliz Dermatologlar Birliği'nden Dr Sweta Rai, Sun Online Travel'a şunları söylüyor: “Pilotlar, parlak ışıkta otururken cilt kanseri ve güneşe bağlı hasar riski altındadır.
“Uçağı sürerken oturdukları pencereler çok büyük ve bunun sonucunda standart olarak güneş koruyucu kullanmak zorundalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder