Beyinlerimiz Farkında Olmadan Aralarında İletişim Kuruyor OlabilirlerMi?

beyinler arası iletisim ile ilgili görsel sonucu

Uzun zamandır insanların karar alma süreçlerini inceleyen Moran Cerf, 



Yalnız sinyallerin iletim yolaklarını değil, ayrıca insanların farklı uyaranlara tepkiler oluşturuken hangi beyin bölgelerinin faaliyete geçtiğini gösteren beyin röntgenlerini değerlendirerek, İnsanlar bir arada zaman geçirmeye başlamalarıyla beraber, beyin dalgalarının benzer şekillerde görüntülenmeye başlandığını belirtmiştir. Bazı durumlarda birbirleriye oldukça benzerlik taşıdıklarını belirlemişlerdir. İspanyol basınındaki haberlere göre; '' birbirleri ile vakit geçiren bireylerin beyinlerinde benzer uyum noktaları meydana gelmektedir.'' şeklinde açıklama yapılmıştır.

Elektrik Sinyallerinin Kordinasyon Yolu


Cerf'in yapmış olduğu araştırmalar içersinde, belirli film özetlerini izlemekte olan bireylerin, beyinlerinin aynı işlem yansımalarını göstermiştir. Bu duruma bir nevi elektrik senkronizasyonu olarak da ifade edebiliriz.

"Yalnızca iki hafta sonrasında, aynı filmi seyreden, aynı kitapları okumakta olan, aynı deneyimleri paylaşan ve yalnızca karşılıklı sohbet eden iki kişi; dil, duygu ve bakış yönünden eş kalıplar meydana getiriyorlar.''



Moran Cerf şu şekilde açıklamalarına ekleme yapıyor; Bu sebepten dolayı eğitimcilere göre, hayatımızda alacağımız en mantıklı karar, kiminle vakit geçirdiğinizi akıllıca tespit ediyor olmaktan geçmektedir. "Çevrenizdeki insanların, tek kişinin farkına varabileceğinin ya da açıklayabileceğinin daha üstünde, sizin gerçekliğiniz üzerinde bir etkisi olmaktadır. Bu etkilerden bir tanesi onlarla benzer hali almanız" şeklinde sözlerine devam etmiştir.



Öyküleri Nasıl Meydana Getiririz?

Tercihlerimizin kişisel tatmin seviyesini nasıl etkilediğiyle ilgili araştırmalarında, Cerf belirli bir an içerisinde alınmış kararları, bunları uzun dönemde nasıl anımsadığımız ve bu kararları diğer insanlarla ne şekilde karşılaştırdığı bir dizi faktörü analiz ediyor. Nörologlar ise, bazı insanların hikaye meydana getirmesinde veya almış oldukları kararlarla ilgili kendilerine pozitif hikayeler anlatmada oldukça başarılı olduklarını belirtiyor.

Peki Bu Hususların Oluşabilmesi İçin Beynimizi Nasıl Eğitebiliriz?

"Daha önce bunu yapmamış iseniz, gerçeği farklı şekilde değerlendirmeye başlamak zor gözükebilir. Bu yoldaki en iyi metot, kendinizi bu kabiliyeti olan insanlarla çevrelemek" olarak belirtiyor.'' Cerf

"Eğer onlarla vakit geçirirseniz kendinizi daha tatmin olmuş hissine hakim olacaksınız. Dünyayı benzer şekilde görmeye başlayacaksınız. Bu her halükarda gerçekleşecektir. Bunu bilinçli şekilde ortaya koymanıza gerek yoktur. Beyin uyumunun bir katkısı budur."

1 yorum:

  1. There are definitely a whole lot of particulars like that to take into consideration. That could be a nice point to bring up. I offer the ideas above as normal inspiration but clearly there are questions just like the one you carry up the place crucial factor might be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged around issues like that, but I'm certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls feel the impact of only a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

    YanıtlaSil