Bu Yöntemle DNA Sentezleme'de Artık Vakit Kaybetmeyeceğiz!

dna sentezi


Bilim insanları, daha ucuz maliyetli ve hızlı DNA sentezleme yöntemi oluşturdular. Bu yöntemle beraber genetikçiler veya biyologların, sentetik yollarla DNA dizilimlerine bir gecede daha hızlı ve fazla miktarda kolayla oluşturabileceklerini göstermiş oldular.


Çalışmanın detaylarına Nature Biotechnology dergisinde yayımlanan yöntemle beraber biyologların, sentetik DNA dizilimlerini daha fazla elde etmesi sağlanmış oldu.

California Üniversitesinin ABD Enerji Bakanlığı için işlettiği bilim ve mühendislik araştırması laboratuvarı Lawrence Berkeley'de sorumlu lisansüstü öğrencileri Sebastian Palluk ve de Daniel Arlow tarafından yöntem ortaya kondu.

Bu yeni sentezleme yönteminde, enzimlerin kopmayarak veya ayrılma sürecine girmeden önce DNA'nın her bir parçasını dizilime birleştirdiği, akabinde söz konusu sürecin, ön görüldüğü gibi 200 bazda nedensiz kopuş gerçekleşmeksizin sonsuza dek sürebileceği göstermeyi başardılar.

Yöntemin ana prensibinde, nükleotitlerin DNA molekülüne eklendiği vakitle beraber enzimin dizilimden ayrıldığını, döngünün, bir sonraki nükleotin bir diğer TdT enzimiyle bir araya gelmesiyle tekrar başladığı aktarıldı.
Ucuza mal edilecek pek çok miktarda enzime ihtiyaç duyulan metodun, gelecekte genetik laboratuvarlarında kullanılabileceğinine şüphe duyulmuyor.
Daniel Arlow, 


Enzimde bir delik açmaya çalışmak yerine bir nükleotiti her TdT enzimiyle, bölünebilir bağlayıcı vasıtasıyla ilişkilendirdik. 

açıklamasını paylaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder