Otoimmün Hastalıklar için STING Yolu İnhibitörler Geliştiriliyor

otoimmün hastalıklar
Aduro Biotech'in sentetik STING Yolu Aktivatörleri (resmedilmiştir) tümöre doğrudan enjeksiyon için, tümörde bulunan antijenlere karşı bir bağışıklık tepkisini uyararak kanserle savaşma amacı ile geliştirilmektedir. [Aduro Biotech]

Eli Lilly, Aduro Biotech ile Aduro'nun cGAS-STING Pathway Inhibitor programını kullanarak otoimmün ve diğer enflamatuar hastalıklara yönelik yeni immünoterapiler geliştirmek için, geliştirilen tedavi başına yaklaşık 620 milyon $ 'lık bir lisans anlaşması oluşturarak ortaklık kuruyor.
Bununla birlikte şirketler, Lilly'nin, Aduro'nun yeni moleküllere erişmesini ve bunun da bağışıklık cevabını modüle ettiği gösterilmiş olan interferon genlerinin (STING) siklik GMP-AMP sentaz (cGAS) stimülatörünü inhibe edecek şekilde tasarlandığını söylemiştir. (çeşitli otoimmün hastalıklar ile.)
Aduro'nun STING Yolu Aktivatör platformu, sitoplazmik STING reseptörünün, tümöre özgü bir bağışıklık yanıtına yol açacak aktivasyonuna dayanır. Aduro'ya göre sistem uyarıldığında, STING, makrofajların ve dendritik hücrelerin, doğal öldürücü (NK) hücreler gibi doğal efektör hücrelerin aktivasyonuna ve primerleşmesine neden olan tip I interferon, sitokinler ve T hücresi üretim ve ekspresyonunu indükler. (tümöre özgü T hücreleri.)
Aduro, sentetik STING Yolu Aktivatörlerini geliştirerek  bakteriler ve memeli hücreleri tarafından üretilen doğal STING ligandlarından daha yüksek aktivite gösterdiklerini ifade etti. Sentetik STING Yolu Aktivatörleri, tümör içinde bulunan antijenlere karşı bir bağışıklık tepkisini uyararak kanserle savaşma amacı ile, tümörlere doğrudan enjeksiyon için geliştirilmiş büyük bir başarı olarak kabul edileceğe benziyor.

Tümörün “Aşı” Olarak Kullanılması

Bu süreç, tümörün bir “aşı” olarak kullanılması için tasarlanmıştır; bu, tedavi edilen bireye özgü olan, tümöre özgü bir bağışıklık tepkisinin indüksiyonunu sağlayan - kişiselleştirilmiş immünoterapiye  küçük molekül yaklaşımı denen şey. Anti-Aging Yani. STING Yolu Aktivatörleri, Aduro'ya göre, monoterapiler olarak kemoterapi, radyasyon ve monoklonal antikorlar dahil olmak üzere diğer kanser terapileri ile kombinasyon halinde geliştirilebilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder