Sahip Olduğun Genomik Birikim, Geleceğini Şekillendiriyor!




Günümüz çağı içerisinde insan nüfusundaki artıştaki düzensizlik eseriyle ortaya çıkan hazır gıda beslenme takviyeleri ya da GDO’lu besin tüketimi sizler için de DNA’nızda önemli problemler teşkil etmiyor Mu?

Aslında pek çoğumuzun da içerisinde bulunduğu hazır gıda dünyası ya da kaynağının ne olduğunu bilemediğimiz ama tükettiğimiz besininden ilacına kadar genetik temellerimizde oynanıyor olabilir mi?

Evet. Bu durum bizlerde çok reaksiyon göstermeyebilir, belki farkında olunamayabilir lakin Genetik kodlarımız içerisinde 2’li hidrojen bağlarına etkiyen GDO bileşenleri DNA temellerimizde hasarlar yaratıyor maalesef.

Bağışıklığının kuvvetli olduğu sanılan bireylerde kendini göstermeyen bu hasarlar aslında bizden sonraki kuşaklar için büyük bir problem.

Şöyle ifade edelim isterseniz; İnsan vücudunda yaklaşık olarak 19.000 ila 22.000 arasında gen bulunmakta. Her saniye 100 Milyar hücrenin ölüp tekrar oluştuğunu düşünürsek, en ufak bir şekilde DNA da meydana gelen kusur, farkına varmış olsak bile bile hücresel düzeni çoktan bozmuş olacaktır.  


Bu düzensizliğin artış göstermeye devam ettiği günümüzde GDO tehdidi her ne kadar yararı söz konusu olsa da kusuru daha ağır basan bu keşif şuna içten içe ufak ufak DNA da hasarlar oluşturmaya devam ediyor.

Eğer ki DNA içerisinde bir noktada herhangi bir delesyon, mutasyon söz konusu olursa bir ihtimal DNA Polimeraz enzimleri ve Topo izomerazlar bu durumu lehimize çevirebilir. Ama Ya her iki ipliğin ucunda da bir hata oluşur ise?

Bu hem bizi hem de büyük ihtimal sizden sonraki nesili de etkileyecektir.
Bilimsel çalışmalar gösteriyor ki bu durumun önene geçmek mümkün ve hasarları toparlayabilmek söz konusu. Hücresel yenilenmenin devam ettiği her saniye içerisinde daha fazla tahribat ortaya çıkmadan DNA’nızın kendini toparlamasına izin verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder