ABD'de yapılan araştırma, aileleri tarafından ilgi görmeyen çocukların beyin yapılarının, görenlere göre daha küçük olduğunu ve gelişimini tamamlayamadığını tespit ettiler.
Yayınlanmış olan makalede çocukların yetişme tarzının beyin gelişimi için kilit rolde olduğunu belirtildi. Bunu kanıtlamak için ise ailesinin ilgisi ile büyüyen bir çocuk ile ilgisiz büyüyen 3 yaşındaki iki çocuğun beyin hareketlerini, fonksiyonlarını ve gelişimini gözler önüne seren tomografi sonuçlarını kullandı.
Sputnik'in haberine göre, Fotoğraflarda da görüldüğü üzere sol tarafta yer alan beyin taraması, ailesinin ilgisiyle yetişen ortalama bir çocuk beyni. Diğer taraftan sağ tarafta ailesiyle zaman geçirmeyen ve ailesinin ilgisini görmeyen bir çocuğun beyninin taraması mevcut.
Bu çocuğun şiddet görmüş olabileceğini de tahmin edilmekte. Yapılan taramalar sonucunda, sağ taraftaki çocuğun beyni yaşıtına göre daha küçük olduğu ortaya konmuştur.
Sağ taraftaki çocuğun beyninin yeteri kadar gelişmemesi gelecekte hastalıkların da habercisi. Bu durum genelde Alzheimer hastası olan yaşlı bireylerde görülür.
Bu çocuğun hafıza sorunu yaşaması çok olası. Öte yandan bu çocuğun bağlanma sorunları ve sosyal olarak izole bir hayat sürmesi oldukça mümkün" şeklinde konuşarak ailelere uyarıda bulundu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder