Hangi Seçenekler Bizleri Daha Akıllı Yapar? Paradoksu


Uzun yıllardır süren araştırmalarda görülmüş ki bilim insaları,piskologlar,sosyologlar, ekonomistler ve nüfus istatistikleri incelemeleri yapan insanlar düşünüldüğünde buradan  yola cıkarak bir çok toplumsal sınıf ve gruplar oluşabildiğini görmekteyiz.(yani yarışın içindeki çeşitlikler,etnik yapı,cinsiyet ve cinsel yönelim vs...)homegenus gruplarında daha fazla yeniliklerin etkisinde gelişiyor olduğunu  gözler önüne sermiş ve sermeye devam ediyor .Açıkca görülüyor ki grupta farklı insanların öne çıktıgı ve çözüm olarak bunun çoğunluğunun Homogeneous(türdeş,aynı yapılı olan) grupları tarafından oluştuduğu,
bilimsel çalışmalar neticesinde gözlemlenmiş oldu.

Farklı geçmişlere sahip insanların yeni bilgiler getirerek diğer toplumları da gelişiyor vazieyete getirmesinin yanı sıra etkisi farklı bireyler arsında güçlü ve daha iyi etkileşimler oluşmasına sebep olabilmekte olduğu,ve bu durumun homogeneous gruplarının geçmişten bu güne  bakış açılarının tahmin edilebilmesi ve bilgi yogunluğunu arttırmaya devam etmesi,bireyler arasındaki uçurumsal düşünce farklarını her geçen gün azaltmakta olduğunu yavaş yavaş görebiliyor hale geliyoruz. İlk olarak kabul edilmesi zor olan çeşitlilik düşüncesi Beynin yeni bilgiyi alırken ki harcanan enerjinin eski bilgileri alırken kullandığı enerjinin arttırdığı göstermektedir.

İlk İnsanlardan bu yana bireylerin yönelimlerine istinaden beyin yapılarının ve yoğunluklarının değiştiği gözlemlenmiştir. İlk insanların beyin yapısı ve çene yapıları incelendiği zaman bu bireylerin beyin yapılarının büyük ve geniş bir kafa tasına sahip,çene yapılarının, kaslarının da çok gelişmiş olduğu tespit edilmiştir. Gelişen dönemle beraber çene yapılarının bireylerde zayıfladığı beyin yapı ve yoğunluklarınında azaldığı ortaya çıkarılmıştır.

Bu durumun Bilim İnsanları tarafınca önemli bir kilit taşını gelişen teknolojinin birey yaşantısına sağladığı kolaylıkların yanı sıra bireyleri yavaş yavaş tembelliğe itiyor ve düşünmeye değil hareketsizliğe itmesinden kaynaklı olduğu düşünülüyor.Bu gidişle bireylerin her geçen dönem itibariyle yavaş yavaş daha az düşünür ve daha çok teknolojinin altında kalarak hareketlerinin kısıtlanacağını gösteriyor.

Peki Bireyler Bu Pozisyonlarını Kaybetmemek için Neler Yapmalı ?

                                                                          1. SOSYALLEŞİN

sosyalleşmek ile ilgili görsel sonucu

Yeni insanlar tanımak, iletişim kurmak, eğlenmek zihni harekete geçirir ve taze tutar. Ayrıca iyi dostlarla güzel vakit geçirmek stresi önler.

2. İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR

                                        

Beyin egzersize ihtiyaç duyan bir organdır öncelikle bunu asla unutmayın. Beyin vücudumuzun bilgisayarıdır ve devamlı yeni bir bilgiye ihtiyaç duyar. Atalarımızın söylediği “işleyen demir ışıldar” sözü aslında en çok da beynimiz için geçerlidir. Bulmaca çözmek, satranç, dama gibi oyunlar oynamak, gazete okumak gibi her gün yapacağınız basit  aktivitelerle beyin egzersizi yapmış olursunuz.

3. Hafızaya Ginkgo Biloba desteği
Ginkgo Biloba ile ilgili görsel sonucu

Bu bitki, yeryüzündeki geçmişi 150 - 200 milyon yıl olan Gingkgo Biloba ağacından elde temin ediliyor.Sayısız yararı nedeniyle Çinliler tarafından kutsal bitki olarak kabul görmektedir.
Uzmanlara göre eşsiz bir antioksidan özelliği vardır. Başta beyin fonksiyonları olmak üzere vücudun genel sağlığı için önemli bir destek Beyin kuvvetlendirici olarak da söyleniyor.Sahip olduğu yakın karbon benzeşmesinden ötürü birey sağlığı için faydalı bir tamamlayıcı vaziyetine saiptir. Belleği güçlendiriyor ayrıca, yine beyindeki oksijen seviyelerini düzenliyor.Ayrıca yaşlanma etkilerini ve ruhsal yorgunluğu azalttığıda bilimsel olarak tespit edilmiş ve nörolojik bozukluklara iyi geldiği insanlar tarafından deneyler sonucu litaratürde yerini almıştır.
Bu örnekleri çogaltmak sizlerin elinde.  Aklınızda buda var dediğiniz her şeyi yorum olarak yazabilirsiniz. Bu şekilde hem siz bilgi aktarmış olacaksınız hem de okuyan ve uygulayan bir kitleniz olacak ne dersiniz :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder