Genetik şifremizi hafıza kartında taşımaya ne dersin❗


Artık insan DNA'sında bulunan tüm genetik özellikler, yeni çalışmalar sayesinde "hafıza kartlarına" yüklenebilecegini söyleyebiliriz🤓 Böylece genetik geçmiş, artık küçük bir hafıza kartında saklanabilecek.

HAFIZA KARTLARINA YÜKLENECEK

Yapımı gerçekleşen yeni cihazla beraber, genetik tanı merkezince kullanılan ve genetik şifreyi ortaya çıkaran cihazı tanıtan araştırmacılar, "Bir insan genomu demek, bir hücrenin içindeki tüm genetik materyal demek. Bu tüm genetik materyali bu cihaz bize dizeleyip verebiliyor. Çok büyük bir bilgi. Bunu da çok büyük kapasiteli depolarda ancak saklayabiliriz ve çok kapasiteyi bilgisayarlarda da yorumlayabiliyoruz." açıklamalarında bulundu.

Araştırmacıların sözünü ettiği genetik materyalin bir cihaz aracılığıyla dizelenmesi, insan DNA'sında yer alan tüm genetik özelliklere sahip şifrelerin, yakın gelecekte "hafıza kartlarına" yüklenebilmesine imkan tanıyabileceği anlamına geliyor. Bu sayede, genetik geçmiş, artık küçük bir hafıza kartında cüzdanda taşınabilecek.

Genetik şifrenin "kişiye özel" tedavi imkanı ile birlikte "tanı konulamamış vakaların tespitini" de sağlayabileceğini söylenebilir. Genetik, bilimin üzerinde durduğu en önemli konudur. Bütün genetik bilimi bu ilişkiyi çözmeye çalışıyor. Bu ne kadar zengin olursa insan ömrü de o kadar uzayacak.

Bilimi her anlamda yaşamak ve haberdar olmak için de @gencbeyyin 'i TAKİP ederek aramıza katılabilirsin❗😇
.
.
Bilimle Kalmanız Dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder