Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunda Önemli Adım

Hiperaktivite

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) riskini artıran genetik varyasyonlar tespit edildi.

Danimarka iPSYCH Projesi, Harvard Broad ve Massachusetts Teknoloji enstitüleri, SUNY Upstate Tıp Fakültesi ve Psikiyatrik Genom Bilimi Konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilen çalışmada, DEHB riskini artıran genetik varyasyonlar belirlendi.

Çalışma bünyesinde, DEHB'e sahip 20 binin üzerinde bireyin genomlarında genetik varyasyonlar sağlıklı 35 bin kişininkiyle karşılaştırılıp incelendi. Belirli genetik varyasyona sahip kişilerin hastalığa yakalanma riskinin yükseldiği 12 bölgeyi tespit eden bilim insanları, bu keşfin, DEHB'in gelişiminin altında yatan biyolojinin anlaşılmasına fayda sağlayacağını kaydedildi.

Araştırma ek olarak DEHB teşhisi olasılığını artıran aynı genetik varyasyonların, toplumun genelinde dikkatsizlik ve dürtülere hakim olamamayı etkilediği ortaya kondu.

Çalışmanın detayları"Nature Genetics" dergisinde yayımlandı.

Bilime dair olan her şeyden ilk benim haberim olsun diyorsan facebook ya da instagram adreslerimizden @gencbeyyin 'i👈 TAKİP ederek aramıza katılabilirsin❗😌

Hea!! Bu arada artık BundleHaber'in keyifli uygulamasında Bilim kategorisinde artık bizde varız! Sende şimdi indir yazılarımız aynen cebine gelsin🤓
.
.
Bilimle kalmanız dilekleriyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder