Vücudumuzun Bakterilere Karşı Savaşını Ne Etkiliyor?

Çalışmalarında gösterdiği üzere;beynimiz,bakteri enfeksiyonlarının yol açtığı problemlere karşı vücudumuzun savunma mekanizmasını da kontrol etmektedir. Yapılan bu kontrol,PCTR1 olarak bilinen koruyucu molekülün üretimini vücutta artırarak gerçekleştiriyor.

PCTR1 molekülü, görevini akyuvarlara bakterilerin öldürülmesinde destek sağlamaktadır. Vücudumuzun koruma mekanizması normal şartlarda bakterileri tehdit boyutunda değildir. Fakat bazı durumlarda özellikle bağışıklık sistemimiz zayıfladığında tekrardan tehdit boyutuna dönüşebilmektedir. Bakteriler vücudu istila eder ve enfeksiyona neden olur.

Daha fazla ilerleme kaydedilirse ölümle sonuçlanabilen sepsis (kana mikroorganizma ve toksin karışması) görülebilir. 1920'lerde bilim dünyası için çok önemli bir buluş yapıldı ve penisilinin antibiyotik özelliklerin keşfi ile enfeksiyon tedavisinde yeni bir çağın başlamasının yolunu açtı.

Antibiyotik ve Bakteri ilişkisi


Antibiyotikler bakterilere karşı nasıl bir etkin mekanizma sağlamıştır. Antibiyotikler sayesinde,bakterilerinin üreme evresine gelmeden önce büyümeleri durdurulmakta ve bağışıklık sistemi tarafından yok edilmeleri için zaman kazanılmaktadır. Penisilin,farklı bakteriyel enfeksiyonlar için geliştirilen uzun antibiyotik listesinin ilk elemanıdır.

Günümüzde Nasıl ?


Son yıllarda,antibiyotiklerin bakteri büyümesini durdurma yetenekleri kısıtlanmış ve tedavi yönteminde direnç gösteren bakteri suşlarının saysında artış gözlenmiştir. Antibiyotik direncinin yarattığı tehdit,yeni yollar aramamıza neden olmuştur.

Yeni yollar arayışı içerisinde merkezi sinir sistem odaklı düşünülmüştür. Yapılan deneylerde kontrolü olarak onuncu kafatası sinir çifti kesilmiş farelere,dışarıdan PCTR1 enjekte edilmiş ve makrofajların aktivitelerinin yeniden düzenlendiği görülmüştür. Bu çalışmaların sonuçlarına göre;PCTR1 molekülünün kullanımı ile vücudumuzun bakteri enfeksiyonları ile savaşma kabiliyetinin artırılması ve bu yolla antibiyotiklere karşı bağımlılığımızın azaltması yakın gelecekte mümkün olur.

6 yorum:

  1. I am now not sure the place you're getting your information, however great topic. I must spend some time finding out more or working out more. Thanks for fantastic info I used to be on the lookout for this info for my mission.

    YanıtlaSil
  2. Thanks for another informative website. Where else could I get that kind of information written in such an ideal way? I have a project that I am just now working on, and I've been on the look out for such information.

    YanıtlaSil
  3. Wow! Thank you! I permanently needed to write on my website something like that. Can I take a fragment of your post to my blog?

    YanıtlaSil
  4. Политика, банки, войны олигархов, а также все секреты олигархов
    только на нашем классном сайте [b]NewSpot.RU[/b] !!!
    NewSpot.ru - заходи скорее к нам
    Дорогие читатели, ждем Вас в гости!

    --==[url=http://www.newspot.ru][b]NewSpot.Ru[/b][/url]==--
    feed@newspot.ru

    YanıtlaSil
  5. I just wanted to post a brief comment to express gratitude to you for all of the remarkable techniques you are showing here. My rather long internet lookup has at the end of the day been paid with extremely good details to go over with my contacts. I 'd say that we readers are undoubtedly blessed to live in a magnificent network with many perfect individuals with very beneficial guidelines. I feel extremely fortunate to have used the web pages and look forward to some more fabulous moments reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

    YanıtlaSil
  6. A person essentially help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular publish amazing. Magnificent job!

    YanıtlaSil