İnsan Beyni İlk Defa İnternet e Bağlamayı Sağladılar

Güney Afrika Wits Üniversitesi’nden Bilim için araştırmlarını sürdüren İnsanlar, insan beynini simültane olarak internete bağlamanın bir yolunu bulduklarını izah ettiler. Brainternet isimi verilen proje biyomedikal mühendisliği alanında büyük bir ilmi gelişmeye imzaladılar.

Bu projeyle beyin nesnelerin interneti ile www düğümüne bağlanıyor. Kullanıcının bağlanan EEG aleti- Emotiv EEG beyin dalgalarını absorbe ederek, fiyatı uygun Raspberry Pi adlı bilgisayara gönderdi ve verileri programlama arayüzüne aktardı. Böylelikle aktiviteyi gören biri web sitelerini açabiliyor. Wits Üniversitesi’nden Adam Pantanowitz sistemden şöyle söz ediyor : “Brainternet üst versiyon nesil beyin-bilgisayar ara yüz sınıf ekipmanlarının lideridir.

insan beynini ilk defa internete bağlamayı başardılar

Normalde insan beynin bilgiyi nasıl işleyerek, çalıştığını anlayabilmek pek de mümkün değildir. Brainternet bir insanın beyninin ve farklı bölgelerin anlaşılmasını basitlemeyi amaçlıyor. Beyin aktivitesinin daimi görüntülenmesi ile interaktiflik olası oluyor. Pantanowitz bunun yalnızca bu projenin sunduğu olanaklardan biri olarak başlangıç olduğunu belirtiyor. Ekip kullanıcı ve beyni arasında daha interaktif bir deneyime olanak vermek için çalışmalarına devam ediyor. Beynin bu işlevinde kurulan hakimiyet hali hazırda oldukça kısıtlı, ancak bir kol hareketi kadar uyaran sağlanabiliyor.
Bu ismi bir kenara yazın : Brainternet Projesi

Brainternet bu arada gelişmiş üst versiyon telefonlarımız ile uygulamasıyla sisteme kayıt edilerek, makine-bilme form algoritması düzenlenebilir. Pantanowitz ilerleyen yıllarda ise beyinden hem giren(input), hem de çıkan(output) bilginin mümkün olabileceği kanaatinde. Harbiden bu proje makine öğrenme ile beyin-bilgisayar arayüzlerin de heves verici gelişmelere ön ayak tutabilir.

Bu projeden bir araya getirilen veriler, beynimizin nasıl faaliyet gösterdiğini daha net anlayabilmemizi ve ayrıca beyin gücümüzün kapasitesinin daha iyi kullanabilme yönünü anlayabilmemizi sağlayacaktır.

4 yorum:

  1. Normally I don't read article on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to check out and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite great post.

    YanıtlaSil
  2. I view something really special in this internet site.

    YanıtlaSil
  3. I am just commenting to make you be aware of of the useful encounter my child encountered reading your web site. She came to find numerous details, including what it is like to have a wonderful giving style to let a number of people very easily learn about a number of tricky subject matter. You really surpassed my expected results. I appreciate you for distributing such great, trustworthy, edifying not to mention unique tips about the topic to Jane.

    YanıtlaSil
  4. I like what you guys are usually up too. Such clever work and reporting! Keep up the amazing works guys I've you guys to blogroll.

    YanıtlaSil