Vitamin Keşifi Düşükler Ve Doğum Kusurları Önleyebilir


Basit bir vitamin takviyesi düşükler ve doğum kusurları önlemek için potansiyel var. Avustralya bilim adamları tarafından 12 yıllık bir araştırmaya göre olabilir.

Araştırmacılar olduğunu tespit ettiğimiz bir eksikliği bir gelişim molekülü olarak adlandırılan NAD  bebeğin organları oluşturan düzgün rahim ama eksik olabilir.
NAD'a bağlı oluşan konjetinal bozukluklar ve daha önce bilinmeyen doğum sorunları tedavi edilebilir.


Her iki ebeveynin enerji üretimi,DNA tamiri ve hücre iletişimi NAD molekülü katkıda bulunuyorken gen mutasyonunu taşıyan genomik bir analizi ortaya koydu.
Araştırmada çocukları hasta doğan ailelerin genetik verileri incelendi ve ortak olarak NAD mutasyona uğradığı ortaya çıktı.

B3 vitamin takviyesini fareler üzerinde deneyerek daha az anormallikler ile üretilen bebek fareler oluşturuldu yanında ek olarak beslenme zengin tutuldu.

Risk altında olan kadınların tanımlamak,düşükler ve doğum sorunların önlemek için B3 vitaminini belirli bir dozda tavsiye etmeliyiz.

Bu amaçla gebelik testi gibi ek olarak tanı testi geliştirmek (NAD molekülü mutasyona uğramış mı) erkenden düşük problemini veya doğum sorunun halledebilmektir.

Kaynak: Science Alert

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder