California Üniversitesi San Diego Tıp Fakültesi araştırmacıları, yanıp sönen ışık huzmeleri kullanarak kobay farelerin hafızasını sildiler ve ardından unutulan anıları yeniden hatırlamasını sağladılar.

Doktorlar bunun için farelerin gözüne sürekli yanıp sönen ışık ışınları tutuyor ve fare beynindeki belirli bölgeleri uyarıyor. Bu açıdan bakıldığında, ışıkla beyin kontrolünü kişilere bilinçaltı subliminal mesaj vermenin veya insanları ışıkla hipnotize etmenin gelişmiş bir versiyonu olarak tanımlayabiliriz.
Nitekim yakın gelecekte travma sonrası stres bozukluğu yaşayan askerler ve psikolojik rahatsızlıkları olan hastalar da istemedikleri yaşantıları silip beynine yeni anılar ekebilecekler. Ancak kendini unutan bir insan aynı insan olarak kalabilir mi?
SİBER PSİKOLOJİ
Nörologlar bir gün ruhsal bozuklukları da bu şekilde tedavi etmeyi planlıyor. Bu aslında insanların mavi ışıkta, yani gündüz gözü uyumasının zor olmasına benzer bir etki ve bunu evde uykunuzu kaçırmak için mavi ekrana bakarak test edebilirsiniz.
AMA bu konular şöyle bir Faktörü Sizce Ortaya Çıkarmıyor Mu ?
-BEYİN YIKAMA....
Beyin yıkama
Hafıza silmek ve yeni anılar eklemek Hollywood sinemasının en popüler konuları arasında yer alıyor. Siz de kendinize “Gerçek dünyada mı, yoksa bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyorum” diye soruyorsanız, Arnold Schwarzenegger’in 1990 tarihli Gerçeğe Çağrı filmiyle 2012 yılında gösterime giren yeniden çevrimini izleyebilirsiniz. İkisi de Matrix tarzı gerçeklik sorularına esin kaynağı olabilir.
Ancak ışıkla beyin kontrolüyle ilgili bu haberi okuduğumda önce Gerçeğe Çağrı filmini değil, 2004 tarihli Half-Life 2 video oyununu hatırladım. Oyunda galaksiler arası yıldız geçitlerinden gelen uzaylılar Dünya’yı işgal etmiş ve bir polis devleti kurmuştu. Polisler Kombine olarak adlandırılıyordu. Hepsinin halkı sindirmek için kullandıkları zorunlu “dayak kotası” vardı.
Bu bilimsel gelişmenin devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. Görünüşe göre bu konuyla daha çok yazılar daha çok sohbetler edeceğiz :)
I think you have mentioned some very interesting points, appreciate it for the post.
YanıtlaSil