Günlük hayatta çoğu kez söylediğimiz veya söylene kulaktan dolma bilgiler ne kadar doğru?
Ayakta Su İçilmez
Ayakta sıvı tüketen birisini gördüğümüz zaman tepki olarak 'ayakta su içersen faydası olmaz veya yaramaz' gibi cümleler kurulabilir.İşin aslı insan sıvıyı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer.
Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera dahil, bir çok insan hastalıklarından korunmuş olur.
Beynimizin Sadece %10'unu kullanırız
Beynimizin yüzde 10’unun kullanıldığına ilişkin mitin başlangıcı 1890 yılına dayanmaktadır. Bir nörolog cerrahın beyin çukuru boşaltıldığında davranışlarda farklılık olup olmadığını anlamak için yaptığı çalışmalar, bu mitin oluşmasına neden oldu.Beyin esnektir ve nöroplasite özelliği vardır,
Beyin korteksimiz biz uyurken dahi tam kapasite ile çalışmaktadır.
Çok Şeker Yiyen Şeker Hastası Olur
Besinlerle alınan şekerlerin, diyabete neden olmadığı bildirilmektedir.
Şeker hastalığına yakalanma olasılığı, tükettiğiniz şeker miktarından ziyade günlük aldığınız toplam karbonhidrat ve enerji .miktarına bağlıdır.
Yüzümüzü kurulamazsak Sivilce Oluşur.
Dermatolojik olarak yapılan hiçbir araştırmada,su ile yüzdeki noktalar arasında bir bağlantı bulunamamıştır.Su,yüzdeki mikroskobik boşlukları temizlemek için en doğal en faydalı kimyasaldır.
Epilasyon Hamile Kalma Olasılığını Azaltır.
Epilasyonda kullanılan lazerler derinin üst kısmında yer alan melanin pigmentini hedef alırlar. Bu pigment deriye ve kıla rengini veren maddedir. Bu madde ne kadar fazlaysa lazer epilasyonuna verilen yanıtta doğru orantılı şekilde artacaktır.Ayrıca lazerlerin dalga boyları derinin orta tabakası ya da en fazla yağ tabakasına kadar işlemektedir. Bu yüzden deri dışında başka hiçbir organımızı etkilemez.
There's noticeably a bundle to know about this. I assume you made sure good factors in options also.
YanıtlaSil