Afrika'dan 100,000 yıl önce başlayan Avrupa ve Asya göçünde taşınan genetik tohumlar hayatta kalma olasılığımızı artırdı; Bunun yanında birçok hastalığı tetikleyecek yeni gdf5 genlerinde mevcuttu atalarımız artirit olma olasılığını artıran mutasyonlarda bulunduruyordu.
Harvard Üniversitesinin yaptığı araştırmalara göre,bu varyant GDF5 gen kemik büyümesi ve eklem oluşumu, kemik uzunluğu (daha sonra yükseklik), ve hemen hemen çifte şans osteoartrit.
GDF5 geni,limanlara yakın bölgelerde mutasyona uğramış dolayısıyla liman bölgelerinde yaşayan insanlar diğer insanlara nazaran diz ve kalça osteoartit olasılığı artıyor.
GDF5 geni DNA'da daha önce bilinmeyen bir bölge tespit edildi. GROW1 olarak adlandırılan bu bölge içinde araştırmacılar, ancak nadiren Afrikalılar meydana gelen Avrupalılar ve Asyalılar yaygın olduğunu nükleotid bir değişiklikte bulundu.
Avrupalılar ve Asyalılar yarısı bulunan bu genetik değişim,modern insanın Afrika dışına 50 bin ve 100 bin yıl önce arasında yürüyüş yaptı; Çünkü günümüze kadar bu gen varyantı hep olumlu seçilmiş; Daha kısa uzantılar ve vücut ısısını,soğuk ortamlarda el ve ayaklarda donma riski azaltılıyor.
Daha önceki zamanlarda, Neandertaller ve Denisovans da yapılan göç analizinde DNA bu eski ataların da belirtilen GROW1 bölgesinden varyantın; tekrar tekrar mutasyona uğratılmıştır.
Atalarımızdan gelen GDF5 genin mutasyona uğraması aslında hayatta kalmamızı sağlayan,bize bırakılmış bir mirastır.
Kaynak: Nature Genetics
I went over this website and I conceive you have a lot of superb info, saved to bookmarks (:.
YanıtlaSilHi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!
YanıtlaSil