GDO'lu Süper İnsan Yapılıyor

Hepimizin duyduğu GDO, nasıl bir insanı yadsınabilir duruma getirilebilir gibi pek çok soru oluşacağı şimdiden aşikar bir bombardıman havuzu... Öncelikle GDO yani namıdiyar genetiği değiştirilmiş organizmalar olarak nitelendirdiğimiz gen manipülasyon ve değişikliklerini temel alarak insanlara daha fazla mahsül verme güdüsüyle çalışan ve son zamanlarda çizğisinden oldukça sapan bu  çalışmalar yeni boyutlar alarak kendini geliştirmeye devam ediyor. 
 


 

 

Şartların da gösterdiği gibi geçmişten günümüze artan hastalık ve ölüm sıklığı neticesinde genler üzerinde değişiklikler yapılmaya başlanmış yakın dönemde genetiği değiştirilmiş SÜPER İNSAN yapılmaya çalışıldığı ortaya çıkmış durumda.

 

Bilim insanları, İnsanların gen yazılımının modifiye edilmesiyle; süper akıllı, süper güzel ve süper yetenekli insanı gözler önüne çıkarabilecek bir proje üzerinde araştırmalarını çalışmaya dökmek üzere...

 

Farklı ülkelerden 150 bilim insanının mayıs başında Harvard Üniversitesi’nde toplanarak fikirlerini beyan ettiği  “Sentetik insan geni” hakkındaki gizli toplantının ilk notları Science dergisinde insanlara paylaşıldı; Yapılan doğrultuda bilim camiası; DNA’yı ortaya koyan dört bazı (adenin, sitozin, guanin, ve timin) ifade eden A, C, G ve T harflerinin değiştirilerek sentetik bir gen oluşturulabileceğini söylemekteler; Teklif edilen projeye doğrultusunda laboratuar ortamında üretilen 3 milyar harf daha DNA’ya aktarılabilecek.

 

Uzmanlara göre bu gelişmeyle kansere dayanıklı hücreler ortaya çıkarılabilir veya nakil edilebilecek organlar yapılabilir.(Ki hali hazırda 3D Printer'lar Buna başladı bile) Hatta insana süper zeki, süper becerikli ya da süper güzel özelliği verecek DNA kodlarının embriyoya aktarılması ile beraber “Süper İnsan” dizayn edilebilecektir.

 


 


ATEŞLE OYNAMAK


 

Ancak bu yeniliklerin akabininde farklı sorunlar getirmesi riski olduğu da unutulmamalıdır. Kansere çare bulunsa bile gen değişikliğiyle  daha önce ismi hiç duyulmamış hastalıklar ortaya çıkabilir. “Süper insan” yaratma endişesi insanlar arası ayrımcılığı doğurabilir. Maddi olarak herkes tarafından karşılanamayacak bu teknolojiyle toplumun bir kesimi sağlıklı ve güçlü çocuk sahibi olurken; diğer kısım ikinci sınıf vatandaş muamelesi görebilmesi durumu vardır.


 

 !! ABD’li ünlü biyolog Craig Venter ve ekibi; geçen yılın başında 500 bin DNA harfine sahip sentetik bir bakteri ürettiklerini kamoyuna duyurmuştu.

Derleme-Düzenleme : Mehmet ERASLAN

2 yorum:

  1. Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you're talking about! Bookmarked. Please also visit my site =). We could have a link exchange contract between us!

    YanıtlaSil
  2. Thank you a lot for giving everyone remarkably spectacular possiblity to discover important secrets from here. It really is so sweet plus jam-packed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to visit your blog at the least thrice weekly to read the new things you will have. Not to mention, I'm actually fascinated with the breathtaking things served by you. Some 1 facts in this posting are undoubtedly the very best we have all had.

    YanıtlaSil