Kadın ve Erkek Beyni Arasındaki Farklar

Daha önce psikolojik deneylerle de ortaya koyulmuştu fakat bu sefer değişik beyin yapıları ve beyindeki sinir bağlantılarıyla da açıklanabileceğini ortaya koydu.

 

Tipik bir erkek beynindeki sinir bağlantılarının,beynin aynı lobundaki ön ve arka tarfaları arasında kurulduğunu; kadının ise sinir bağlantılarının daha ziyada sağ ve sol lobları arasında bir taraftan diğer tarafa dizildiğini gösteriyor.

 


 


İnsan beynindeki kesin ve tamamlayıcı mimari farkları gösteriyor bu da; erkeklerin ve kadınların neden bazı alanlarda birbirlerinden daha üstün olduklarını anlamak için sinirlere dayalı bir temel sunuyor.


Ragini Verma,kadınlardaki sinirlerin mantıksal düşünce alanı olarak bilinen beynin sol tarafı ile önsezi olarak bilinen beynin sağ tarafı arasında dizilmiş olmasının; kadınların sezgilerinin erkeklerden daha güçlü olduğunu açıkladığını belirtiyor.

 

Kadın ve erkeklerin düşünce yapısındaki farkları anlamın yanı sıra çoğunlukla cinsiyet bağlantılı ruh ve sinir hastalıklarında nedenlerin anlaşılmasında yardımcı olabilir.

 

 

Alıntı:LabMedya

1 yorum:

  1. I together with my friends appeared to be reading the nice thoughts from your web page while before long I got a terrible suspicion I never thanked the blog owner for those secrets. Most of the ladies were for this reason stimulated to read all of them and already have without a doubt been tapping into them. Appreciate your being simply helpful and for selecting certain fantastic subjects millions of individuals are really needing to understand about. My sincere regret for not expressing appreciation to sooner.

    YanıtlaSil