Evrim Ve Yüz Algılaması

Hala tam anlamıyla çözemediğimiz beyinin çalışma mekanizması yüz algılamak için gereksiz bir hevese sahiptir ki bu da piskologlar tarafından da bilinen çarpıcı yansılmalardan temel dayanağıdır.

 

Evrim kuramcılarımızdan,şu an New Jersey Rutgers Üniverstesinde çalışan Robert Trivers,böceklerin sırtlarındaki yüz taklidinin avcılar üzerinde güçlü bir etkisi olacağını bu da bir çeşit  türün devamı için adaptasyon olarak görülmektedir.

 

evrim

 

Bir yengecin sırtında,keskin hatlarıyla bir samuray savaşçısının sureti bulunmaktadır.Bir önermeye göre beyinlerinin yüz algılamaya meyili olmasıyla Japon balıkçıların sırtlarında suret olan yengeçleri öldürmedi veya geri suya bıraktılar saygıdan dolayı böylelikle


 


İnsan benzerliklerine sahip olan yengeçler kendi neslini daha fazla döl paylaşımı katkısında bulunmuş ve önceki nesillerden daha avantajlı duruma gelmiş ve benzerlik  zaman içinde artmasına sebep oldu.





Alıntı:Olasılıksızlık Dağına Tırmanmak

2 yorum:

  1. Thankyou for all your efforts that you have put in this. very interesting information.

    YanıtlaSil
  2. I keep listening to the reports speak about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i find some?

    YanıtlaSil