500 Yıllık Tarihi Dönem Londra'da

Pek çok filme konu olan ve zamanın Terminatör Filminin ünlü T-800'den, 1927 sensine kadar uzanan ve bu dönemde çekilen Metropolis isimli filmin baş rolu oyuncusu olmuş robot Maria'ya…

 
 

Londra Bilim Müzesi'nde geçtiğimiz aylarda çok güzel ve heyecan verici bir sergi açılmıştı;  Bu akıllara kazınacak ve teknolojinin iç içe olduğu ilginç ve bir okadar da gelecek vizyonunun ne denli geliştiğini ortaya koyan bu organizasyon; herkesin zihninde hoş bir an bırakmış olsa gerek...

"Robotlar" sergisinde hem beyaz ekranda ünlü olmuş robotlar, hem de gerçek hayatta "ses" getirmiş olanlar bilim ve kurgu severlerin önüne getirilmişti.




Ayriyeten tarihte bir araya toplanmış en geniş formatlı robot koleksiyonu olma özelliğine sahip bulunmakta.


Totalde 100 robotun yer aldığı sergide; 5 farklı zaman diliminde, dinin, endüstriyelleşmenin; pop kültürünün ve gelecek vizyonunun toplumu nasıl yapılandırılacağını ortaya koymayı hedeflenmiş ve başarıya ulaşmıştı.




Sergide gösterilen tarihi "robot" örnekleriyle beraber, çok ses getirmiş "genç" örnekler de bilim severlerin beğenilerine sunuldu.

 

2014 yılında üretilen "Kodomoroid" isimli haber spikeri olan robot; insansı yüz ifadeleriyle robot teknolojisi evriminin de önemli bir model olmuş durumda.

 








 

3 yorum:

  1. It is truly a nice and helpful piece of info. I'm satisfied that you just shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

    YanıtlaSil
  2. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

    YanıtlaSil
  3. Wonderful site. A lot of useful information here. I am sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And of course, thanks for your effort!

    YanıtlaSil