Elon Musk Beyin-Bilgisayar Öngörüsü İnsanları Heyecanlandırdı

 Elon Musk İnsanın Geleceği İçin, Beyin-Bilgisayar Sistemlerinin bununda robotlara aktarılabilceğini Düşünüyor. Elon Musk'ın bu düşüncesine göre insanın mücizevi zekası  siborg-egemen  yapısı altında geleceğe doğru gidiyor düşüncesini yaratmıyor mu?





 Yeni bir tweet'te, Tesla ve SpaceX CEO'ları, insan beynini bir bilgisayar arayüzüne aktararak  bir "sinir danteli" şeklinde bağlantı sağlayan bir beyin bilgisayar sisteminin bu yılın başında ilan edilebileceğini açıkladılar.Musk, geçen yıl Tekrarlı Kod Konferansı'nda nöral dantel konseptini (insan beynine dijital bir zeka katmanı ekleme) ilk kez bahsetti.

 Musk bu duruma, beyin-bilgisayar sistemi "makinelerle ortak yaşam" yaratacaktı düşüncesini belirterek bu olaya farklı yön kazandırdı. Elon Musk sözlerine şöyle devam ediyor;

'' Zaten bir siborguz. Yani, e-postalarınız, sosyal medyanız ve yaptığınız her şeyin bir sayısal veya kısmi sürümüne sahipsiniz ve bu da bilgisayarınızla, telefonunuzla ve telefonunuzla süper güçleriniz var olduğunu gösteriyor.''





 Bu bağlantıyı bilgisayarlara kurarak; Musk, insanların yapay zekasının gelişmelerine bu bilgisayarların ayak uydurabileceğini belirtti. Karmaşık bilgisayarlar ile sanal zeka geliştirirken, Musk, insanların çok daha aşağı hale gelebileceği konusununda unutulmaması gerektiğini vurguladı.

 Bilgisayarlara kıyasla; Musk, insanların bu durumla beraber temel sınırlamalarına girdi / çıktı olacağını söyledi. Musk'a göre insanın bilgi alma hızı ile karşılaştırıldığında bu durum insanın günlük yasşantıdaki çıkış seviyesinin inanılmaz derecede yavaş (bir başka deyişle iki başparmak kullanarak yazmak gibi).





 Musk, Dijital zeka ile birlikte simbiyotik yaşamın bir şekilde etkin birleşimini sağlayabilirsek, G / Ç kısıtlamasının ortadan kaldırılmasın da mümkün olabileceğini ve bununda bir çeşit doğrudan kortikal arayüz olacağını söyledi.

Makalenin Orjinali : Live Science.

4 yorum:

  1. […] uyarı konu üzerinde yapılan çalışmalarda nörobilimcilere çok güçlü bir cihaz kazandırdı.Beyin bölgesinde belirli hücreleri etkiliyor.Tıpkı açma-kapama gibi beynin minimum düzeyde etkileyen […]

    YanıtlaSil
  2. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Appreciate it

    YanıtlaSil
  3. Hi, Neat post. There is a problem along with your website in web explorer, may test thisK IE still is the marketplace leader and a big element of other folks will pass over your magnificent writing due to this problem.

    YanıtlaSil
  4. I’ve recently started a website, the information you provide on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

    YanıtlaSil